Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Pyrkiminen mukavuusalueen ulkopuolelle

Syitä miksi hakeuduin opiskelemaan Kälviä ARTS- taidelinjalle on muutamia, joita avaan alla olevalla kirjoituksellani liittyen otsikkoon.

Olen harrastenäyttelijänä ollut monenlaisissa näytelmissä mukana, mutta turhautuneena ns. maalaiskomedioiden esitettävään haastettomuuteen, oli kiinnostukseni näyttelemistä kohtaan todella alhaisella tasolla. Halusin jotakin syvällisempää, ja sitä en tuntenut enää saaavani harrastukseni parissa. Tahdoin haasteita, oppimista itsestäni näyttelijänä ja esiintyjänä. Hakea uusia työkaluja, pohtia syvemmin ja löytää omasta itsestäni esiintyjänä jotakin annettavaa, ajateltavaa.

Syynä myöskin opiskeluun hakeutumiselleni oli voimia kovasti kuluttava sairaus, joka sai minut vielä muutamia kuukausia sitten uupumaan jo pelkästä lumen lakaisusta portaista. Voin sanoa että kävelykin oli tosi hidasta ja uuvuttavaa. Eteenpäin on asiassa tultu. Oli aika toteuttaa haave. Lähihoitaja/radiotoimittaja astui taiteenopiskelun ihmeelliseen maailmaan. Joten tänään olen onnellinen näistä opiskelun mukanaan tuomista haasteista, jotka ovat fyysisiä ja myöskin henkisiä.

Opiskelussa pääsemme menemään tutun ja turvallisen yli. Mahdollisuutena on ylittää itsensä, jos vain haluja siihen löytyy. Oppimisalue alkaa siirtymällä mukavuusalueen (comfort zone)  rajan toiselle puolelle, missä ei enää ole sitä tuttua ja turvallista olotilaa. Hyväksytään siitä tuleva ylimääräinen stressi ja ahdistus. Iloitaan rohkeudesta avata tuo ovi tuntemattomaan. Jotakin uutta on silloin varmasti tulossa.

Olen päässyt tekemään sellaista josta olen vain joskus unelmoinut.  Olen laittanut musiikin soimaan ja antanut tempon, lyriikan viedä. Tästä on vieläpä tullut pienimuotoinen esitys. Olen kirjoittanut monologin ja päässyt sen improamaan. Ylitetään reippaasti kipukynnyksiä ja opitaan niistä. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen on aina oppimista omasta itsestä. 

MPV-

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: